Blog

2019.04.14.-én kezdetét vette az 1. Pusztatavi Horgászverseny, melynek érdekessége, hogy a végső eredménybe, csak az 5db, legnagyobb, 10kg feletti hal számított. A közel 8 hektáros, szigetekkel tarkított tó, ami Pécstől 35Km- re található az Ormánság határán, leginkább a behúzós horgászatnak kedvez a szigetek tövében található akadók és a szemközti part távolsága miatt, így még nagyobb kihívást jelentett a versenyen megjelent 8 csapatnak, hogy szerelékeiket, dobva kell a megfelelő helyre bejuttatni, hogy megfogják a tó nagy halait. (1.kép)

A Tógazda részéről ez a verseny egy állomány felmérésnek számított, ugyanis senki nem tudja, hogy a tóban mekkora nagy testű hal él.

És most nézzük, hogy alakult számunkra a 115 órás kihívás!

A horgászhelyek sorsolását a már megszokott módon, a nevezési sorrend határozta meg, ezért nagyon örültünk, állandó horgásztársammal, Marcsingó Gáborral, mivel mi voltunk az első nevezők. Gábor barátom rögtön bele is nyúlt és a 8 csapat közül, kihúzta a 8. választás jogát. Tehát gyakorlatilag, amelyik hely marad, abból kell kihoznunk a legtöbbet!

Előzőleg már többször horgásztunk a tavon, így felállítottunk egy sorrendet a favoritnak vélt helyekről, de ami jutott, sajnos nem szerepelt közöttük. Az előttünk lévő sziget, bizakodásra adott okot, mert a halak előszeretettel tartózkodnak a hasonló, akadókkal tarkított helyeken és a túlparti helyek is elérhetőnek látszottak. (2.kép)

A tábor állítás és a felszerelések elhelyezése után, már nagyon vártuk a verseny kezdetét jelző puskalövést. Mivel most először horgásztunk a Wave Product termékeivel, Gazsó Krisztián tanácsaira hallgatva, három csali mellett döntöttünk. Természetesen nem maradhatott ki az igazi verseny bojli, a 1st Place, a szelektálás miatt a CH1 és az édes ízvilág miatt a Rabbit! (3.,4.,5. kép)

Nem is kellett sokáig várni és Gábor barátomnak, meg is jött az első érdeklődő a 1st Placere, ami sajnos a verseny szempontjából kicsinek bizonyult, de innentől kezdve, szinte nem volt megállás. Gábornak sorban jöttek a halak, de csak a kisebbek, 6-10kg között. (6.,7. kép)

Este egy igazi, nagyhalas kapással, megjött ez első mérlegelhető halunk, ami a maga 13,20kg súlyával már jónak számított. (8.kép)

Ekkor úgy tűnt, valamit nagyon eltaláltunk, mert a 8 csapatból csak kevesen fogtak még értékelhető halat és azok sem a tuti helyekről, ahonnan az első jó fogásokat vártuk. A tó elején horgászó csapatnak, estére megvolt az első két mérlegelhető hala, amivel vezettek, de mi nem hagytuk magunkat és reggelre, mi is 2db mérlegelhető halunkkal vártuk a további kapásokat. (9.kép)

A reggeli etetést követően kb. 10 perccel, a jelzőm egyet csippant, mire én ugrottam is a bothoz, és a második jelzésre, már rá is emeltem, hogy mielőbb eltérítsem ellenfelem az akadótól. A 20 perces fárasztás végén, kezemben tarthattam, egy 16,90kg-os Spanyolos szépséget! (10. kép)

Mérlegelés közben újabb kapás jelentkezett, egy 11,90kg-os, ami azt jelentette, hogy meg van az első 5db mérlegelhető halunk, így már csak cserélnünk kell. Nem kellett sokat várni, és már cserélhettük is a legkisebb halat egy 16kg-s tövesre! A csali választás jónak tűnt! Sorban fogtuk a halakat. CH1 15mm Pop-up és a Rabbit 15mm Shelf Life bojli, pop-uppal kikönyítve, minden várakozásunkat felül múlták! (11.,12.,13.,14. kép)

A 3. nap még mindig vezettünk, de sajnos két csapat kezdett felzárkózni ránk, ami azt jelentette, hogy egy jobb hal felborítja a helyezéseket, ezért a szelektálás érdekében, úgy döntöttünk, hogy növeljük a csali méretet és csökkentjük a főtt magok mennyiségét a bojli javára az etetésen. (15., 16. kép)

A változtatás bejött, 2 halat tudtunk cserélni! (17., 18. kép)

A 4-5. nap nyugodtan telt, a napok óta tartó felmelegedés miatt, a halak átvonultak a tó más részeire. Visszatértünk a kisebb csalikhoz. Boostereket használtunk az etetésre és a csalira is.

Voltak kapások, de sajnos már nem tudtunk cserélni, 3 kisebb ponty volt csupán, és egy harcsa.

És ekkor bekellet látnunk, hogy ebben a helyben ennyi volt. A csalik tökéletesen működtek az első naptól kezdve, hal vesztésünk minimális volt, de ez most kevés volt a győzelemhez.

A Wave Product termékeinek fogósságát bizonyítja, hogy a három dobogós csapat közül, mi fogtuk a legtöbb halat; 53db, és nekünk volt a legnagyobb össz. súlyunk; 533 kg, ez most a 3. helyre volt elég! (19. kép)

Wave Product – CH1 Shelf Life Boilies

4990 Ft

CH1

Édes, krémes jellegű csali, mely ellenállhatatlan a halak számára. Összetevői lehetővé teszik a használatát egész évre kiterjedően. Tigrismogyoró, madáreleség és tejprotein alapú bojli, melynek állaga és alkotóelemei alkalmassá teszi azon vizeken való felkínálását, ahol szükséges a nem kívánt halak elkerülése (törpeharcsa, fehérhal). Sokan óvakodnak ezen csalik alkalmazásától melegebb vizekben, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy meglepő eredményeket produkál az év ezen szakaszában is.

 

Méretek: 15mm, 20mm, 24mm

Wave Products – 1st Place Fluoro Pop Ups

2790 Ft

Fluoro piros színű lebegőcsali a 1st Place csaliszéria illatával

Ideális önmagában (pl. Chod Rig), hóemberként vagy akár süllyedő bojlival összefaragva

Méretek: 12mm, 15mm, 20mm

Fluoro red popups perfectly matching to 1st Place range

Ideal as single popup hookbait (Chod Rig, etc) or as Snowman Rig

 

Size: 12mm, 15mm, 20mm and 10 x 15mm Dumbell

Wave Products – 1st Place Liquid Booster

2790 Ft

Liquid Booster

A 1st Place családhoz  pontosan illeszkedő, csalogató hatást intenzíven fokozó folyadék.

Az etetésre szánt anyagok (legyen az bojli, pellet, stick mix, vagy akár magvak) liquid boosterrel való kezelése (belocsolva, beáztatva)  csalink környékén egy nagyon intenzív íz,-és aromafelhőt képez, mely távolról is odavonzza a halakat. Az előkére szánt csalik esetében dipként is hatásosan alkalmazható. Minden vízhőmérséklet esetén kiválóan kifejti hatását. Alap összetevőit ugyanazon természetes anyagok alkotják, mint a bojlihoz adott adalékok.

A PVA barát termék.

Kiszerelés: 300ml

Wave Products – 1st Place Shelf Life Boilies

4990 Ft

1st Place

Nagyon intenzív és gyors csali, amely erejét a különböző hallisztek és fűszeres squid (tintahal) kivonatok keveréke képezi. Érdekessége, hogy az enyhe gyümölcsös aromakombináció különösen fokozza a halak érdeklődését a csali iránt. Több nemzetközi versenyen segítette csapatunkat jó helyezés, illetve győzelem eléréséhez. Alacsony vízhőmérséklet mellett is oldékony összetevői lehetővé teszik használatát az egész évben.

Méretek: 15mm, 20mm, 24mm

Wave Products – CH1 Fluoro Pop Ups

2790 Ft

Fluoro sárga lebegőcsali a CH1 csaliszéria illatával

Ideális önmagában (pl. Chod Rig), hóemberként vagy akár süllyedő bojlival összefaragva

 

Méretek: 12mm, 15mm, 20mm

Wave Products – Rabbit Fluoro Pop Ups

2790 Ft

Fluoro narancssárga színű lebegőcsali a Rabbit csaliszéria illatával

Ideális önmagában (pl. Chod Rig), hóemberként vagy akár süllyedő bojlival összefaragva

Méretek: 12mm, 15mm, 20mm és 10 x 15mm Dumbell

Wave Products – Rabbit Shelf Life Boilies

4990 Ft

Rabbit

Egy nagyon eredményes csali elsősorban meleg és lehűlő vizekhez. Néhány olyan összetevő teszi egyedivé, amely sehol máshol nem található meg. Szokásostól eltérő, de mégis harmonikus íz- és illatvilága különösen vonzóvá teszi a halak számára – bár ez érthető, hiszen egy teljes értékű élelemforrás. A halas alapokon nyugvó édes karakterű csali minimális – ám annál fontosabb – gyümölcsaromát  is tartalmaz.

Méretek: 15mm, 20mm, 24mm